Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

7 βήματα για λαμπερή, βελούδινη επιδερμίδα


Μάθε τα 7 βήματα για δέρμα λαμπερό και υγιές!
Θέλουμε δέρμα λαμπερό, χωρίς ίχνος λιπαρότητας. Αυτά είναι τα βήματα...
1. Σωστός καθαρισμός Βρες ένα σαπούνι ή υγρό καθαριστικό με 2% σαλικυλικό οξύ, ώστε να «σπάσει» η λιπαρότητα στους πόρους αλλά να μην αφυδατωθεί το δέρμα.
2. Βάζε πάντα αντηλιακή κρέμα Μια γερή δόση αντηλιακού, περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού στο πρόσωπο, αντί για κρέμα ημέρας θα κάνει θαύματα. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, το αντηλιακό βοηθά στον έλεγχο της λιπαρότητας και της γυαλάδας. Αν, μάλιστα, θέλεις ακόμα πιο ματ αποτελέσματα, προτίμησε αντηλιακά που περιέχουν καθαρό οινόπνευμα.
3. Μη το παρακάνεις με το make-up Το make-up -όχι μόνο βαραίνει το πρόσωπο- αλλά φράζει τους πόρους, με αποτέλεσμα αυτοί να παράγουν περισσότερο «λάδι» κι έτσι η επιδερμίδα γίνεται πιο λιπαρή. Χρησιμοποίησε καλύτερα μια κρέμα με σιλικόνη που φτιάχνει μια ασπίδα στο δέρμα και δεν αφήνει το make up να εισχωρήσει στους πόρους ή βάλε μια πούδρα σε σκόνη που απορρόφα τη λιπαρότητα σαν σφουγγάρι.
4. Περιόρισε το ποτό και τα πικάντικα φαγητά Ναι, το ποτό και τα πικάντικα φαγητά να είναι μια απόλαυση, αλλά για τη λιπαρή επιδερμίδα είναι ό,τι χειρότερο. Δυστυχώς, τόσο το ποτό, όσο και οι πικάντικες γεύσεις, διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και μας κάνουν να ιδρώνουμε, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η λιπαρότητα στο δέρμα. Προσπάθησε λοιπόν, να περιοριστείς σε ένα ποτό και φρόντισε να μην καταναλώνεις πικάντικα φαγητά περισσότερες από μια φορά την εβδομάδα. Εναλλακτικά, δοκίμασε να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α, όπως καρότα και σπανάκι και θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα!
5. Απόλαυσε μια ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου όσο πιο συχνά μπορείς Αφιέρωσε λίγη ώρα παραπάνω στον εαυτό σου και δεν θα το μετανιώσεις. Ξεκίνα με μια ελαφριά απολέπιση για να καθαρίσουν οι πόροι και μετά κάνε μια μάσκα πλούσια σε πηλό που επιβραδύνει την λιπαρότητα. Αν, παρ’ όλα αυτά, η λιπαρότητα επιμένει, την επόμενη φορά δοκίμασε να κάνεις απολέπιση με ένα προϊόν πλούσιο σε σαλικυλικό ή γλυκολικό οξύ.
6. Απόφυγε την κρέμα νυκτός Αν χρησιμοποιείς κρέμα, δοκίμασε λοσιόν, κι αν ήδη χρησιμοποιείς λοσιόν βάλε απλά ένα serum. Επίσης, φρόντισε το προϊόν που χρησιμοποιείς να έχει συστατικά όπως σαλικυλικό ή γλυκολικό οξύ. Καλό θα ήταν επίσης να αποφύγεις την εφαρμογή σε κάποιες περιοχές όπως π.χ. στη μύτη, μιας και υπάρχει ήδη αρκετή λιπαρότητα.
7. Μη χρησιμοποιείς σφουγγαράκι. Για να απορροφήσουμε τη λιπαρότητα συχνά χρησιμοποιούμε σφουγγαράκια, τα οποία όμως αφήνουν «στάμπες» στο δέρμα. Καλύτερα χρησιμοποίησε ειδικά μαντηλάκια με ημιδιαφανή πούδρα και σίγουρα θα έχεις πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: